Около 14:00 часа ще бъде възстановено движението в платното за Бургас между 20-и

...
Около 14:00 часа ще бъде възстановено движението в платното за Бургас между 20-и
Коментари Харесай

Важно за шофьорите: Възстановяват движението в участък от АМ „Тракия“

Около 14:00 часа ще бъде възстановено движението в платното за Бургас между 20-и и 21-и км на Автомагистрала „ Тракия “, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура ”.

Поради ремонт на селскостопански подлез от 5 март трафикът преминаваше в двете посоки в платното София. Със завършването на строителните действия се възвръща естественото придвижване по автомагистралата и се улеснява пътуването на водачите преди почивните дни за Великден и Гергьовден.  

Основният ремонт на селскостопанския подлез при 20-и км се прави от „ Автомагистрали “ ЕАД. Строително-монтажните работи са предоставени след извършена открита процедура по Закон за обществените поръчки през предходната година.Предвижда се след почивните дни за Великден и Гергьовден да продължи ремонтът на подлеза в платното за София. Целта е ремонтните действия да завършат доникъде на юни, преди стартирането на активния туристически сезон и повишаване на трафика към черноморските курорти.

При ремонта на оборудването в платното за столицата транспортните средства ще минават в двете посоки в обновеното платно за Бургас. За повишение на сигурността на придвижване в часове с натоварен трафик през почивните дни, както беше и досега, прекосяването на тежкотоварни коли над 12 тона краткотрайно ще се лимитира и пренасочва по обходен маршрут по път I-8 София-Пловдив. В петък от 12:00 до 20:00 часа и в събота от 8:00 до 14:00 часа.

Камионите, пътуващи в посока Пловдив, ще се отбиват при 5-и км на Автомагистрала „ Тракия “ по пътната връзка с първокласния път София - Пловдив и ще се връщат на автомагистралата през пътен възел „ Вакарел “ - при 23-и км. В неделя ограничението ще е от 8:00 до 14:00 часа и ще се употребява същото различно трасе.

При засилен трафик в сектора от автомагистралата и по напътствие на „ Пътна полиция “ може да се вкарва реверсивно придвижване с две ленти в посока Пловдив и една към София от 14:00 часа в петък до 14:00 часа в събота и две ленти в посока София и една към Пловдив от 14:00 до 20:00 часа в неделя.

Апелират се водачите да пътуват деликатно, да следват прецизно поставената пътна сигнализация, да съблюдават дистанция и да не подхващат рискови изпреварвания, застрашаващи сигурността на останалите пътуващи.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700/ 130-20.



Стойността на контракта е 792 хиляди лева с Данък добавена стойност и средствата са от републиканския бюджет. Мостовото оборудване е с дължина 28.5 м и е в употреба от 1978 г. В сектора от платното за Бургас пътната плоча бе с нарушена хидроизолация, а по настилката и при двете фуги имаше пукнатини.

С главния ремонт на подлеза се усъвършенства експлоатационното положение и се подсигурява безвредното прекосяване на транспортните средства. Освен възобновяване на оборудването са ремонтирани и около 200 метра от настилката на автомагистралата преди подлеза в платното за Бургас, с което се покачва сигурността на придвижване преди дейния туристически сезон.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР